Προσφέρουμε διασκέδαση μέσα από τα παιχνίδια μας τα τελευταία 59 χρόνια

Διοικητικό Συμβούλιο

Kamil Ziegler

Εκτελεστικός Πρόεδρος

Ο κ. Kamil Ziegler είναι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γεννήθηκε το 1962 στην Ceska Lipa της Δημοκρατίας της Τσεχίας. Το 1984 ο κ. Ziegler αποφοίτησε από τη Σχολή Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Πράγας. Το1996 αποφοίτησε από το Southern Graduate School of Banking του Southern Methodist University στο Ντάλας του Τέξας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Κρατική Τράπεζα της Τσεχοσλοβακίας (State Bank of Czechoslovakia) και στη συνέχεια ανέλαβε πολλές διευθυντικές θέσεις ως κορυφαίο στέλεχος: εργάστηκε ως Εκτελεστικός Διευθυντής Οικονομικών στην Komercni Banka, στην Πράγα, και ως αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας του Τσεχικού Ταμιευτηρίου (Czech Savings Bank). Διορίστηκε επίσης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του κρατικού πιστωτικού ιδρύματος Konsolidacni Banka, που είχε ως αντικείμενο την εξυγίανση και ενοποίηση του τραπεζικού τομέα της χώρας. Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος στην Raiffeisenbank Τσεχίας. Κατείχε επίσης τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή Οικονομικών και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας PPF. Ο τελευταίος διορισμός του, ήταν στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και πληρεξούσιου εκπροσώπου στην SAZKA, sazkova kancelár, του μεγαλύτερου τσέχικου οργανισμού κληρώσεων (λοταρία), όπου κατέχει μέχρι και σήμερα θέση μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο κ. Ziegler έχει διατελέσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολλών εταιρειών στην Τσεχία και την Κύπρο. Είναι επίσης, Αντιπρόεδρος της Λέσχης Ανώτερων Στελεχών Οικονομικών Υπηρεσιών Τσεχίας.

Damian Cope

Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Damian Cope ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. με ημερομηνία έναρξης ισχύος των καθηκόντων του τον Ιούλιο 2016. Ο Damian διαθέτει περίπου είκοσι έτη εμπειρίας στον κλάδο των τυχερών παιγνίων, έχοντας αναλάβει ανώτερους ρόλους τόσο σε δίκτυα λιανικής όσο και σε διαδικτυακές δραστηριότητες. Πριν ενταχθεί στον ΟΠΑΠ, ο Damian ήταν Γενικός Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων και Διευθυντής Στρατηγικής Ομίλου της ηγέτιδας αγγλικής στοιχηματικής εταιρείας Ladbrokes Plc. Στη Ladbrokes ο Damian ήταν υπεύθυνος για όλες τις δραστηριότητες στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, σε κανάλια λιανικής αλλά και σε ψηφιακά κανάλια. Ο ίδιος ήταν αρμόδιος για ρυθμισμένες δραστηριότητες στην Ισπανία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Ιρλανδία και την Αυστραλία. Επίσης, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sportium Apuestas Deportivas, ισπανικής κοινοπραξίας αθλητικού στοιχηματισμού με τον Όμιλο Cirsa. Στο παρελθόν είχε διατελέσει Επικεφαλής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Γενικός Διευθυντής Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Ομίλου Gala Coral, του κορυφαίου αγγλικού φορέα εκμετάλλευσης δραστηριοτήτων στοιχηματισμού, μπίνγκο και καζίνο. Επίσης, κατείχε ανώτερες διοικητικές θέσεις στις Rank Group Plc και Blue Square. Ο Damian είναι πτυχιούχος Νομικής του Πανεπιστημίου Bristol του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σπύρος Φωκάς

Αντιπρόεδρος Α', Μη Εκτελεστικό Μέλος

Γεννήθηκε στον Πειραιά το έτος 1954, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές φοιτώντας στην Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή. Το 1977 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ την περίοδο 1977-1978 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο University College του Λονδίνου. Δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά από το 1980. Ασκεί τη δικηγορία με εξειδίκευση στους τομείς του ναυτικού και εταιρικού δικαίου. Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου και από το έτος 2005 μέλος του Δ.Σ. και Νομικός Σύμβουλος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης εταιρείας Aegean Marine Petroleum Network Inc.

Pavel Saroch

Αντιπρόεδρος Β', Μη Εκτελεστικό Μέλος

Γεννημένος το 1970, αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Πράγας. Με ειδίκευση στις Τραπεζικές Επενδύσεις και στην Οικονομική Διαχείριση Επιχειρήσεων από το 1995, έχει αναλάβει διευθυντικές θέσεις σε χρηματιστηριακές εταιρίες, όπως η Ballmaier & Schultz CZ και η Prague Securities. Από το 1999 έως το 2001, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας I.F.B., η οποία εξειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα επιχειρηματικής οργάνωσης, οικονομικής διαχείρισης καθώς και διαχείρισης ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων. Το 2001, ορίστηκε Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ATLANTIK finanční trhy και στη συνέχεια έγινε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Ο κ. Saroch είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της μητρικής εταιρείας KKCG του επενδυτικού ομίλου KKCG SE καθώς και των επιμέρους θυγατρικών εταιρειών που ανήκουν στον Όμιλο. Είναι επίσης ο Επικεφαλής Επενδύσεων της KKCG.

Michal Houst

Εκτελεστικό Μέλος

Ο Michal ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην εταιρεία JM Engineering ως Οικονομικός Διευθυντής, προτού μεταβεί στον Όμιλο PPF ως Οικονομικός Αναλυτής με εστίαση στην τραπεζική χρηματοδότηση και στην καταναλωτική πίστη. Το 2010 έγινε Επικεφαλής Τραπεζικός Αναλυτής στην PPF Ρωσίας, με επίκεντρο αρμοδιοτήτων στη Nomos Bank, συμβάλλοντας στην επιτυχημένη Πρώτη Δημόσια Προσφορά και όντας υπεύθυνος για την προετοιμασία όλης της οικονομικής μονάδας. Αργότερα ορίστηκε Υπεύθυνος Διαχείρισης Έργων, αρμόδιος για πληθώρα προγραμμάτων ανάπτυξης και αναδιάρθρωσης μέσα στην Τράπεζα. Το 2013 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Επενδύσεων στον ‘Ομιλο Emma και αποτέλεσε ένα από τα βασικά στελέχη που συνέβαλαν καταλυτικά στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους, συνεισφέροντας στην επιτυχή αναδιάρθρωσή του.

Γεώργιος Μελισανίδης

Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ο κ. Γεώργιος Μελισανίδης είναι Έλληνας επιχειρηματίας ο οποίος δραστηριοποιείται στο τομέα της ναυτιλίας, του εμπορίου πετρελαίου και των οικολογικών ναυτιλιακών υπηρεσιών. Γεννημένος το 1981, ο κ. Μελισσανίδης είναι κάτοχος πτυχίου Ναυτιλιακών Σπουδών από το Southampton Solent University.

Xρήστος Κοπελούζος

Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ο κ. Κοπελούζος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και σήμερα είναι Co CEO του Ομίλου Κοπελούζου ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στους τομείς του Φυσικού Αερίου, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Παραγωγής και Συναλλαγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, του Real Estate, των Συμβάσεων Παραχώρησης, των Αεροδρόμιων και των Τυχερών Παιχνιδιών. Το 2002 ο κ. Κοπελούζος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο City/Business School, στον τομέα των Επενδύσεων και της Διαχείρισης Χρηματοοικονομικού Κινδύνου.

Pavel Horak

Μη Εκτελεστικό Μέλος

O κ. Pavel Horak είναι εταίρος και Επικεφαλής Επενδύσεων της EMMA Capital, ελέγχουσας μετόχου της Emma Delta. Ο κ. Horak ταυτόχρονα εκπροσωπεί την EMMA Capital στο Δ.Σ. του Ομίλου Sazka, του βασικού επενδυτή της Emma Delta. Πριν αρχίσει να εργάζεται για την EMMA Capital, από το 2012, είχε διατελέσει Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Home Credit, ενώ προηγουμένως, από το 2006, είχε διατελέσει Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου PPF. Ο κ. Horak απέκτησε εμπειρία σε θέματα οικονομικής διαχείρισης κατά τη θητεία του ως Ελεγκτής στην Deloitte & Touche, και ως Γενικός Οικονομικός Διευθυντής στην TV NOVA, κατά τα έτη 2001-2006. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Masaryk του Brno της Τσεχίας και της Σχολής Οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Πράγας.

Marco Sala

Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ο κ. Marco Sala είναι Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της International Game Technology PLC (IGT). Είναι υπεύθυνος για την εποπτεία της στρατηγικής κατεύθυνσης της εταιρείας, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Συνεργάζεται απευθείας με το Δ.Σ. και άλλα ανώτερα διευθυντικά στελέχη για τον καθορισμό στόχων, στρατηγικών, σχεδίων και πολιτικών μεγάλης εμβέλειας. Από τον Απρίλιο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2015, ο κ. Sala διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της GTECH S.p.A. (γνωστή παλαιότερα ως Όμιλος Lottomatica) και ήταν υπεύθυνος για την επίβλεψη όλων των τομέων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων του τομέα Αμερικής, του Διεθνούς τομέα, του τομέα της Ιταλίας και του τομέα Προϊόντων και Υπηρεσιών. Ξεκίνησε να εργάζεται στην GTECH S.p.A. ως Γενικός Διευθυντής το 2003 και από τότε διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. Τον Αύγουστο του 2006, διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος, αρμόδιος για τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Προηγουμένως είχε διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Buffetti, ηγέτιδας αλυσίδας καταστημάτων λιανικής πώλησης εξοπλισμού γραφείου της Ιταλίας. Πριν από την Buffetti, ο κ. Sala υπηρέτησε ως επικεφαλής της ιταλικής Διεύθυνσης του Καταλόγου Επιχειρήσεων για τη SEAT Pagine Gialle. Αργότερα προήχθη σε επικεφαλής της Διεύθυνσης Καταλόγου Επιχειρήσεων, με ευθύνη για μια σειρά από διεθνείς εταιρείες όπως η Thomson (Μεγάλη Βρετανία), η Euredit (Γαλλία) και η Kompass (Ιταλία). Νωρίτερα είχε εργαστεί ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανταλλακτικών στη Magneti Marelli (μια εταιρεία του ομίλου Fiat) και λίγο αργότερα έγινε επικεφαλής της Διεύθυνσης Λιπαντικών της ίδιας εταιρείας. Επιπρόσθετα, κατείχε διάφορες θέσεις στο marketing της Kraft Foods. Ο κ. Sala αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών του Πανεπιστήμιου Bocconi του Μιλάνου.

Robert Chvátal

Μη Εκτελεστικό Μέλος

Γεννηθείς το 1968, ο Robert Chvatal αποφοίτησε από τη Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Πράγας και ξεκίνησε την καριέρα του στην έρευνα αγοράς με την B.C. Pavilion Corporation στον Καναδά. Έπειτα, εργάστηκε ως βοηθός παραγωγής στο CNN και στο BBC Τσεχοσλοβακίας, και διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της AIESEC Τσεχοσλοβακίας. Επίσης, έχει αναλάβει διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες όπως η Procter & Gamble (1991-1992) και η Lancaster/Coty (1993-1997). Στην Procter & Gamble, ο Robert ήταν υπεύθυνος για ανεξάρτητα έργα στους τομείς ανάλυσης δεδομένων αγοράς, ανάλυσης αποτελεσματικότητας της διαφήμισης και εισαγωγής νέων προϊόντων, ενώ στη Lancaster ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή και τη διανομή καλλυντικών. Για την περίοδο από το 2002 έως το 2006, είχε διοριστεί Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της T-Mobile Σλοβακίας, όπου, μεταξύ άλλων, ήταν υπεύθυνος για τη σλοβακική θυγατρική εταιρεία της T-Mobile. Κατά την ίδια περίοδο, ο Robert διετέλεσε Επικεφαλής Μάρκετινγκ και μέλος Δ.Σ. της Radiomobil/T-Mobile Τσεχίας, ενώ οι αρμοδιότητές του περιελάμβαναν την ανάπτυξη και την υλοποίηση της στρατηγικής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων/μάρκετινγκ, τη διαχείριση τομέων, καθώς και τη διαχείριση της ενσωμάτωσης της εταιρείας σε δομές διεθνών ομίλων. Από το 2007 έως το 2012 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της T-Mobile Αυστρίας, ενώ από το 2013 είναι Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της Sazka a.s., με αρμοδιότητες τη δημιουργία έμπειρης διοικητικής ομάδας, την εισαγωγή σαφών δεικτών μέτρησης επιδόσεων για όλη την εταιρεία, την εισαγωγή ενός καινοτόμου χαρτοφυλακίου προϊόντων, την αξιοποίηση της δυναμικής των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, καθώς και τον εμπλουτισμό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μέσω της επέκτασης του brand. Είναι, επίσης, Α’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Λοταριών (European Lotteries), όπου είναι αρμόδιος για θέματα της Επιτροπής Οικονομικών, Προσωπικού και Οργάνωσης.

Rudolf Jurcik

Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος

Ο κ. Jurcik είναι Γάλλος πολίτης, γεννημένος το 1950 στην Πράγα της Δημοκρατίας της Τσεχίας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Ο κ. Jurcik σπούδασε Αρχαίες, Ανατολικές Γλώσσες και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Charles IV της Πράγας. Σήμερα είναι, Ιδιοκτήτης και Executive Director της εταιρείας Prestige Oblige, Private Management & Consultants FZ LLC στο Ντουμπάι. Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της MAF Hospitality (Property) στο Ντουμπάι και ως Πρόεδρος του Ομίλου Oberoi International στο Νέο Δελχί. Έχει επίσης εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου της Air France στο Παρίσι καθώς και Managing Director της Forte/Meridien Hotels στο Παρίσι. Επιπλέον, ο κ. Jurcik έχει διατελέσει Senior Vice President της Meridien, με έδρα την Αθήνα. Έχει επίσης εργαστεί, ως Σύμβουλος Εξωτερικών Συναλλαγών και Εμπορίου της Γαλλίας και ως Chief Operating Officer του Casino Royal Evian της Γαλλίας.

Igor Rusek

Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος

Ο Δρ. Igor Rusek αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Basel της Ελβετίας, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Ιδιωτικό Δίκαιο. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σε διαφόρους διεθνείς ομίλους και διηύθυνε για δύο δεκαετίες, υπό την ιδιότητα αυτή, την οργάνωση του εσωτερικού ελέγχου, των λογιστικών προτύπων και της εταιρικής διακυβέρνησης σύμφωνα με τα ισχύοντα διεθνή πρότυπα. Από το 1994 έως το 2001, συνεργάστηκε ως δικηγόρος με την εταιρεία Ορκωτών Λογιστών και Συμβούλων ATAG Ernst & Young, στην πόλη Basel της Ελβετίας. Το 2001 ορίστηκε Συνέταιρος και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ATAG. Ταυτόχρονα, ο Δρ. Rusek είναι Διευθύνων Σύμβουλος της κορυφαίας ελβετικής Εταιρείας Συμβούλων με έδρα την Ευρώπη, ATAG PCS Ltd. Παράλληλα έχει την Προεδρία της ομάδας Συμμόρφωσης και Ελέγχου (Compliance Audit Team) η οποία είναι κυρίως υπεύθυνη για τους ελέγχους, τις διαδικασίες των Φορολογικών Ελέγχων και την Εταιρική Διακυβέρνηση σε επιχειρήσεις οι οποίες διαχειρίζονται από την ATAG.

Δημητράκης Ποταμίτης

Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος

Ο κ. Ποταμίτης γεννήθηκε το 1941 στη Κύπρο. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία, τo 1968, στην εταιρεία Pricewaterhouse CoopersInternational Limited(PwC) ως ελεγκτής (juniorauditor), με εξειδίκευση στον έλεγχο των ναυτιλιακών εταιριών και των τραπεζικών οργανισμών. Στην PwC, από το 1982 έως το 2004, ήταν Partner- Επικεφαλής του γραφείου της εταιρείας με έδρα τον Πειραιά, ενώ κατά τα έτη 2004 έως 2008 συνεργάσθηκε με την εταιρεία ως Σύμβουλος. Από 2008 έως και σήμερα ο κ. Ποταμίτης είναι Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Aegean Baltic Bank S.A., Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Μέλος της Επιτροπής Αμοιβών (από το 2012) της ανωτέρω τράπεζας. Ο κ. Ποταμίτης εξειδικεύεται ως σύμβουλος σε θέματα που σχετίζονται με τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων ναυτιλιακών εταιρειών. Είναι μέλος του Ελληνικού Σώματος Ορκωτών Λογιστών-Ελεγκτών.

Email alerts Εγγραφείτε στο newsletter μας:

Delivered by Investis – link to website (opens in a new window)